Waterornament

Waterornament – Zomerklus

Bent u al klaar voor de zomerklus?

De zomerklus komt eraan! U heeft nu alle tijd om lekker te klussen en uw woning te verfraaien. Deze week praten wij over Waterornament”.

Waterornamenten

De waterornamenten zijn een sfeervolle toevoeging in de tuin en vragen in tegenstelling tot een vijver nauwelijks onderhoudt. Naast dat het erg rustgevend en kalmerend is, geeft het waterornament met sfeerverlichting ‘s avonds een mooi effect. De waterornamenten zijn in verschillende vormen en formaten te verkrijgen en zijn echte sierobjecten in de tuin.

Materiaal

Vaak worden er waterornamenten van roestvrijstaal besteld. Deze ornamenten zijn goed bestendig tegen corrosie. Wilt u een toepassing van een ander soort metaal? Laat u dan eerst informeren over de kwaliteit en eigenschappen van het metaal door de medewerkers van de Metaalwinkel.

Bollen

Wat momenteel erg populair is zijn de waterornamenten van halve of hele bollen. Om de bollen tot waterornament te vervaardigen wordt er een gat in het waterornament geboord worden. De slang wordt vervolgens in het waterornament gestopt. Het andere uiteinde van de slang komt uit in het waterreservoir waar de pomp zorgt voor de doorstroming van het water.

Om het water uit het ornament weer op te kunnen vangen zult u een rooster onder het ornament moeten plaatsen. Het water kan hierdoor zijn weg vinden naar de waterput en de put kan niet door grofvuil worden aangetast. U kunt het rooster verder nog leuk aankleden met sierstenen. Dit kunnen wat grotere sierstenen zijn of gewoon grind. Vaak zien wij toepassingen met grind terug.

Vraag een medewerker van de Metaalwinkel om advies bij het creëren van het waterornament.

Waterreservoir

Het waterreservoir kan op 3 verschillende manieren tot stand komen:

  1. U gebruikt de vijver als waterreservoir voor het waterornament. De pomp legt u dan in de vijver waardoor het water omhoog wordt geduwd.
  2. U maakt gebruik van een waterbak onder de grond als opslag.
  3. U maakt gebruik van bovengrondse wateropslag. Dit wordt ook wel een terrasfonteinen genoemd.
Inspiratie

Laat uw creativiteit te loop! Laat u niet beperken door de bestaande waterornament ontwerpen. Heeft u een leuk idee? Lever bij ons uw idee of concept in en wij kijken naar de haalbaarheid van uw toepassing in het waterornament.

Tips

Zorg ervoor dat u het waterornament niet te veel in de zon plaatst om de groei van algen in het water te beperken. Om de algen in het water te bestrijden zijn de volgende oplossingen mogelijk.

  • Het plaatsen van platen in het waterreservoir
  • Vuil verwijderen van de bodem
  • Schoonmaken van het filter
  • Het aanbrengen van een substraat op de bodem
Metaalwinkel wiki