Metaalspecialist

De Metaalspecialist​ – De techniek van de Metaalwinkel

De Metaalwinkel is dé Metaalspecialist​. Onze ingenieurs krijgen dagelijks uiteenlopende opdrachten binnen. Heeft u een idee of uitdagend project? Wij gaan geen uitdaging uit de weg! Deze week behandelen wij “De techniek van de Metaalwinkel”

De techniek van de Metaalwinkel

Metalen kunnen op diverse manieren bewerkt worden. De Metaalwinkel heeft een groot aantal machines waarmee het de metalen kan bewerken. Voor iedere toepassing hebben wij wel een machine in huis.

Onze specialisten hebben door de jarenlange ervaring genoeg expertise in huis om u te adviseren over de bewerking. Bel direct met één van onze medewerkers of kom langs in de winkel voor advies op maat.

De Metaalspecialist​ – Metaalwinkel beschikt over enkele geavanceerde technieken waarmee het de metalen kan bewerken. Zo kunnen wij onder andere laser graveren en watersnijden. Onze engineeringsafdeling beschikt over een 3D printer waarmee wij prototypes of onderdelen kunnen ontwikkelen.

Laser graveren

De laser graveermachine kan graveerbewerkingen uitvoeren op metalen, kunststoffen, glas en hout. De lichtcirkel van de laser wordt gefocusseerd tot 1 punt, waardoor het zijn warmte krijgt en kan smelten. Dit smelten zorgt voor de graveerbewerking. De machine wordt door een computer aangestuurd, waardoor de graveerbewerkingen uiterst nauwkeurig zijn.

Nadat de laser de graveerbewerking heeft uitgevoerd, wordt het materiaal nog gladgestreken om de splinters uit het materiaal te verwijderen.

De laser graveermachine wordt voornamelijk gebruikt om bedrijfslogo’s, tekens en teksten op platen te graveren. Een creatief en professioneel idee is om het logo van uw bedrijf op de vergadertafel gegraveerd te hebben.

Watersnijden

De watersnijmachine kan metalen, kunststoffen, steenachtige materialen en glas snijden. Het snijden van dit materiaal wordt met behulp van water en zand onder een druk van 4150 gedaan. Het water en zand wordt door de snijkop tot een zeer fijne straal gecentreerd waardoor het zijn nauwkeurigheid krijgt.

De watersnijmachine wordt voornamelijk gebruikt om in grote platen nauwkeurige vormen uit te snijden. Dit zijn vaak nummerplaten, vormen uit tegels en het op maat maken van een granieten aanrechtblad.

3D-printer

Met onze 3D-printer kunnen wij op maat gemaakte kunststoffen en flexibele (rubber) materialen ontwikkelen. Onze ingenieurs gebruiken de 3D-printer als hulpmiddel om prototypes te ontwikkelen. Hiermee kunnen wij snel en efficiënt uw idee werkelijkheid laten worden.

Door de werking met onze eigen printer kunnen wij uiteenlopende opdrachten aan.​

Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 – 414 83 81.

Metaalwinkel wiki