Bouwsystemen

Bouwsystemen van de Metaalwinkel​ – De Metaalspecialist

De Metaalwinkel is dé specialist in Metalen. Onze ingenieurs krijgen dagelijks uiteenlopende opdrachten binnen. Heeft u een idee of uitdagend project? Wij gaan geen uitdaging uit de weg! Deze week behandelen wij het thema: Bouwsystemen.

Welke soorten bouwsystemen zijn er?

De Metaalwinkel heeft voor ieder soort constructie een bouwsysteem op maat. Wilt u een bouwsysteem met strak design, voor bouwwerken, voor mechanica en elektrische onderdelen, interieursysteem, stellingbouw of steigerbouw; dan bent u bij de Metaalwinkel aan het juiste adres. Voor iedere toepassing hebben wij een oplossing. Wij hebben de volgende bouwsystemen:

Welk bouwsysteem gebruik ik voor welke toepassing?

Topclamp Original en Topclamp Wood

Het aluminium bouwsysteem van Topclamp bestaat uit koppelingen, buizen en accessoires. Topclamp is van hoogwaardig industriële kwaliteit en heeft een zeer strak design. Topclamp is ontwikkeld door Nederlandse ingenieurs.

Bouwsystemen - Topclamp Original

Het snelbouw constructiesysteem maakt gebruik van enkele gepatenteerde technieken. De verbinder is het technisch snufje waar het allemaal om draait. Door deze verbinder kunnen de buizen en koppelingen met slechts 1 stelbout verbonden worden. Normaal gesproken zijn hier 2 of zelfs 4 stelbouten of schroeven per verbinding voor nodig. Het monteren en demonteren van de constructie wordt hierdoor zeer eenvoudig gemaakt.

Bouwsystemen - Topclamp Wood

Topclamp kan zowel doorlopend als verspringend verbonden worden en in iedere RAL-kleur geleverd worden. Hierdoor hebben stylisten veel vrijheid en kan het bouwsysteem perfect afgesteld worden om de rest van het interieur.

Het Topclamp bouwsysteem vindt zijn toepassing o.a. in beursstands, winkelinterieur, horeca interieur en roomdividers.

Handytube bouwsysteem

Handytube snelbouw constructiesysteem bestaat uit stalen of aluminium buizen met kunststof verbindingsstukken. Handytube heeft een moderne uitstalling en een doorlopende verbinding.

De koppelstukken zijn in nylon, nylon met glasvezel verstrekking, en nylon met staalkern verstrekking leverbaar. Het nylon met staalkern verstrekking zorgt voor een verhoging van het draagvermogen van de constructie.

Het Handytube bouwsysteem vindt zijn toepassing o.a. in displays, vitrines, kantoorinrichting, rekken, kasten en stellingen in bijvoorbeeld sportscholen.

Bouwsystemen - HandyTube

Minitec bouwsysteem

Minitec is een modulair aluminium profielsysteem. Het bouwsysteem bestaat uit profielen, hang- en sluitwerk, scharnieren, lineair geleidingen, besturingen, aandrijvingen en panelen. Het bouwsysteem heeft kleine afmetingen en beperkt gewicht. De verbinding komt tot stand door middel van een powerlock in het frame of een hoekstuk op het frame te plaatsen.

Het Minitec bouwsysteem vindt zijn toepassing o.a. in karren, machinebouw, veiligheid- en geluidsafschermingen, vloerverwarmingen, nat pleistersystemen en wand- en plafondsystemen.

Minitech

Truss bouwsysteem

Truss is een bouwsysteem bestaand uit aan elkaar gelaste aluminium buizen. Truss is een TUV-gecertificeerd bouwsysteem, waardoor het bouwsysteem aan strenge veiligheidseisen voldoet.

Het framewerk van Truss kan in verschillende variaties worden geleverd. Truss is beschikbaar in cirkels, rechte lengtes, hoeken, daken en ophangsystemen.

Het Truss bouwsysteem vindt o.a. zijn toepassing in theaterbouw, podiumbouw, verlichtingssystemen, lift-transport en reclamezuilen.

Truss

Makerbeam bouwsysteem

Makerbeam is een aluminium bouwsysteem waar mechanische onderdelen aan vast gemaakt kunnen worden. Het bouwsysteem bevat verschillende buislengtes en hoek-brackets. De verbinding komt tot stand door middel van hoekblokken of beugels

Het Makerbeam bouwsysteem vindt o.a. zijn toepassing in 3D-printers, robotplatformen, verhoging voor elektrische apparaten en CNC-routers.

makerbeam

G-Fitting (Classic Style)

Classic Style is een snelbouw buizenkoppelsysteem. Het bouwsysteem kan geleverd worden in messing, protectan, antiek, chroom, roodkoper, smeedijzer en hout. Stylisten hebben hierdoor veel vrijheid om het interieursysteem geheel aan te passen naar de gewenste look. De verbinding komt door middel van verlijming tot stand.

Het Classic Style interieursysteem vindt o.a. zijn toepassing in café inrichting, hotel inrichting en winkelinterieur.

G-Fitting (Classic Style)

Easyclamp

Easyclamp is een snelbouw bouwsysteem voor de stellingen en steigers. Easyclamp bestaat uit buizen, fittingen en inbusbouten. De buizen worden geleverd in thermisch verzinkt staal.

Easyclamp

Het Easyclamp bouwsysteem vindt o.a. zijn toepassing in stellingen, steigers, relingen, meubels en afscheidingen.
Easyclamp is ook in het zwart verkrijgbaar.

Easyclamp zwart

Kee Klamp

Kee Klamp is een snelbouw buiskoppelsysteem voor steigerbouw en stellingbouw. Het bouwsysteem kan door de hoge treksterkte relatief zwaarbelast worden. Het bouwsysteem is ISO 9002 gecertificeerd, waardoor het aan strenge veiligheidseisen voldoet. Het systeem bestaat uit buizen, koppelingen en inbusbouten.

Kee Klamp vindt o.a. zijn toepassing in stellingen, steigers, relingen, meubels en afscheidingen.

Kee Klamp

Metaalwinkel wiki