hoe kies jij aluminium profielen

Aluminium profielen: hoe kies ik passende aluminium profielen?​

Een aluminium profiel is een stuk aluminium in de vorm van het gekozen profielsoort. Er zijn veel verschillende aluminium profielen. De volgende profielsoorten zijn er in het aluminium:

Bekijk ook ons aanbod van speciale aluminium profielen.

hoe kies jij aluminium profielen

Aluminium is licht van gewicht, reflecterend, stijf en is corrosiebestendig. Het aluminium is een relatief goedkoop materiaal. Het aluminium is onderhoudsvriendelijk en brandveilig. In vergelijking met staal is aluminium 3 keer zo licht.

Hoe kies je aluminium profielen?

Het gekozen profiel kan als afwerkmateriaal, montage materiaal of versteviging van de constructie dienen. Het te kiezen profielsoort is afhankelijk van de soort constructie waarin je gaat werken. Het ligt er dus maar net aan welke ruimte, gewicht, vorm, of sterkte u nodig heeft voor de constructie. Daarnaast is er bij profielen met 2 zijdes ook nog de mogelijkheid om te kiezen uit gelijkzijdige en ongelijkzijdige benen.

Er zijn dus meerdere variabelen waarmee rekening moet worden gehouden voor het te kiezen profiel. Laat u van te voren goed infomeren door één van onze metaalspecialisten: 010-414 83 81 of stuur jouw vraag per e-mail: info@metaalwinkel.nl

Kijk voor het volledige assortiment aan profielen op onze online winkel.

Aluminium bewerkingen

In ons inloopmagazijn in Rotterdam, Amsterdam of Utrecht kunt u de profielen laten zagen, boren, tappen of frezen. De bewerkingen zijn klaar terwijl u wacht

U kunt een oppervlaktebehandeling laten uitvoeren om de aluminiumprofielen verbeterde eigenschappen mee te geven. Bekijk onze pagina over oppervlaktebehandelingen voor meer informatie.

Metaalwinkel wiki