Laser graveermachine

Onze laser graveermachine voor al uw graveerbewerkingen​

Een laser graveermachine is een machine die met behulp van een laser graveerbewerkingen uitvoert op het materiaal. De laser bestaat uit infraroodlicht dat door spiegels wordt gefocusseerd tot één punt waarna er genoeg warmte ontstaat om graveerbewerkingen uit te voeren op het materiaal. De twee beweegbare assen manoeuvreren de laserstraal naar het materiaal. Door het vermogen te regelen kan de laserstraal de diepte van het te smelten materialen bepalen. De laser kan donker gesneden randen met bruin- of witgekleurde gravures maken. De laser graveermachine werkt met uiterste precisie.

De laser graveermachine kan graveerbewerkingen op metalen, glas, hout en kunststoffen uitvoeren. Het lasersnijden wordt vaak toegepast om een product te verfraaien of om een vorm of tekening op het materiaal te verkrijgen.

Tijdens de bewerking van het materiaal komen veel micro deeltjes van het gegraveerde materiaal vrij in de lucht. Het is daarom belangrijk dat de bewerking wordt uitgevoerd terwijl de beschermkap omlaag is.

Voordelen laser graveren

Bekijk hieronder de voordelen van het werken met een laser graveermachine.

 • Werkt met hoge precisie
 • Werkt met hoge snelheid
 • Ontstaat geen stofvorming tijdens het graveren
 • De lasergraveermachine maakt geen lawaai
 • Er worden gladde snijkanten verkregen
 • Er ontstaat geen slijtage bij gebruik van de laser
Toepassingen laser graveermachine

Er zijn vele toepassingen mogelijk met de laser graveermachine. Dit zijn enkele toepassingen van onze laser graveermachine voor al uw graveerbewerkingen.

 • Bedrijfslogo, tekening of ontwerp graveren
 • Graveren van producten
 • Vergadertafel met gegraveerd logo
 • Graveren kunstobjecten
 • Graveren metaalplaten
 • Initialen op materiaal laten graveren
Relatiegeschenk tip!

Wij krijgen rond de kerstdagen altijd erg veel aanvragen binnen van bedrijven die hun bedrijfslogo of ontwerp willen graveren. Erg leuk ook om als relatiegeschenk te geven! Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken.

 

Metaalwinkel wiki