Esthetische dakreparaties

Esthetische dakreparaties: vervangen van zinken dakgoot of plaatsen van kopschot​

In de wintermaanden komt de slechte toestand van uw dak of gevel vaak naar voren. Door de hevige regenbuien zal lekkage of een kapotte dakgoot u ineens opvallen. Vaak worden beschadigingen aan afwerkstukken ook ineens zichtbaar. Om de weersinvloeden buiten te houden en geen last te hebben van lekkage in uw woning is het verstandig om de gevel te controleren op beschadigingen en praktische en esthetische dakreparaties te uitvoeren.

Kopschot dakgoot reparatie

Regen of vocht dringt vaak binnen via de zijkant van het houtwerk. Deze delen van het materiaal zijn het kwetsbaarst en zullen dus extra beschermt moeten worden. Hiervoor wordt er een kopschot aan de zijkant van de gevel geplaatst. Het is mogelijk om bij de Metaalwinkel uw kopschot op maat te laten maken voor een praktische en esthetische vormgeving.

Vervangen zinken dakgoot

Het geraamte of de dakgoot zelf wordt vaak van zink gemaakt. Zink is bestendig tegen weersomstandigheden en gaat vaak tientallen jaren mee. Heeft uw dakgoot meerdere beschadigingen? Dan is het raadzaam om uw dakgoot volledig te laten vervangen voordat er te veel schade aan ontstaat. De reparatie kosten zijn dan vaak duurder dan het vervangen van een dakgoot.

De medewerkers van de Metaalwinkel kunnen u adviseren over de vervanging van uw zinkblok. Vraag onze medewerkers om meer informatie.

Dak beschadiging

Om een beschadiging aan het dak of de gevel op te lossen en lekkage te voorkomen wordt er vaak gekozen voor loodslabben. Er wordt een reep bladlood aangebracht over het beschadigde deel om lekkage tegen te gaan. De loodslab moet tot aan de binnenspouwblad worden doorgezet voor een juiste werking. De loodslabben kunnen in allerlei vormen worden geknipt om het materiaal te verfraaien.

Het voordeel van het werken met lood is dat het zeer buigzaam materiaal is. Het materiaal kan hierdoor makkelijk in allerlei vormen worden bevestigd. Het materiaal is daarnaast ook relatief zwaar, waardoor het niet snel van het dak af zal waaien.

Kom langs in één van onze winkels in Rotterdam, Amsterdam of Utrecht en vraag onze medewerkers om informatie over uw dak beschadiging of reparatie. U kunt ook contact met ons opnemen via het contactformulier.

 

Metaalwinkel wiki