Deskundig advies
Metaalbewerking
Engineering
Snelle levering
Op maat gezaagd
Eigen transport
Alles op voorraad
Hoe houd je messing mooi​

Hoe houd je messing mooi​

Aluminium lassen voor groot-of kleinschalige projecten met snelle opleverdatum? Wij kunnen dat voor u realiseren.

Aluminium lassen bij de Metaalwinkel?

Bij de Metaalwinkel bieden we topkwaliteit aluminium las diensten die voldoen aan de hoogste industrienormen. Of u nu een klein bedrijf bent dat maatwerk nodig heeft of een groot bedrijf dat grootschalige projecten uitvoert, wij hebben de expertise en technologie om aan uw behoeften te voldoen. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn onze vakmensen gespecialiseerd in verschillende lastechnieken en gebruiken de nieuwste apparatuur om de beste resultaten te garanderen.

Wij nemen projecten aan met een snelle leveringsdatum. Dit kunnen wij realiseren door middel van diverse automatiseringen en voorraden die de Metaalwinkel tot zijn beschikking heeft. Daarnaast zijn onze experts ervaren en kunnen zij met een scherp oog snel opereren.

Aluminium lassen door onze experts

Laat je aluminium objecten lassen door onze experts. Wij begrijpen dat precisie en vakmanschap belangrijk zijn voor het lassen van aluminium, vooral voor grote bedrijven die op zoek zijn naar betrouwbare en hoogwaardige lasoplossingen. Onze experts zijn gespecialiseerd in het leveren van geavanceerde lasdiensten die voldoen aan de strengste industriële normen.

Voordelen van aluminium lassen

Aluminium lassen biedt verschillende voordelen die het een populaire keuze maken voor diverse toepassingen in de industrie. Deze voordelen maken aluminium lassen een aantrekkelijke optie voor veel industriële en commerciële toepassingen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

Lichtgewicht: Aluminium is aanzienlijk lichter dan staal, wat het ideaal maakt voor toepassingen waar gewichtsbesparing belangrijk is, zoals in de lucht- en ruimtevaart, auto-industrie en transportsector.

Sterkte-gewichtsverhouding: Aluminium heeft een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding, wat betekent dat het sterk genoeg is om structurele belasting te dragen terwijl het licht blijft.

Corrosiebestendigheid: Aluminium vormt een natuurlijke oxidelaag die het beschermt tegen corrosie, waardoor het geschikt is voor gebruik in vochtige en maritieme omgevingen zonder extra beschermende coatings.

Geleidbaarheid: Aluminium heeft een hoge thermische en elektrische geleidbaarheid, wat het nuttig maakt in elektrische en warmtewisselingssystemen.

Recycleerbaarheid: Aluminium is 100% recyclebaar zonder verlies van eigenschappen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is voor duurzame projecten.

Esthetiek: Aluminium heeft een aantrekkelijke afwerking en kan gemakkelijk geanodiseerd of gepoedercoat worden voor een verbeterde uitstraling, wat belangrijk is voor toepassingen waar esthetiek een rol speelt.

Machinability: Aluminium is relatief gemakkelijk te bewerken en te vormen, waardoor het geschikt is voor complexe ontwerpen en maatwerkoplossingen.

Compatibiliteit met verschillende lastechnieken: Aluminium kan gelast worden met verschillende methoden zoals TIG (Tungsten Inert Gas), MIG (Metal Inert Gas), en zelfs laserlassen, wat flexibiliteit biedt afhankelijk van de specifieke eisen van het project.

Korte productietijden: Door het gebruik van geavanceerde lastechnieken en automatisering kunnen aluminium lasprojecten vaak sneller worden uitgevoerd, wat leidt tot kortere doorlooptijden en lagere arbeidskosten.

Welke mogelijkheden zijn er bij aluminium lassen?

Bij de Metaalwinkel bieden we een uitgebreid scala aan geavanceerde lasmogelijkheden om te voldoen aan diverse technische vereisten en klantbehoeften. Onze expertise strekt zich uit over verschillende lasprocessen en methodes, elk met unieke voordelen:

TIG Lassen is ideaal voor toepassingen waar precisie en hoogwaardige kwaliteit bij dunne plaatmaterialen essentieel zijn. Dit proces zorgt voor nauwkeurige controle over de warmte-input, wat resulteert in strakke lassen met minimale vervorming.

MIG Lassen biedt een uitstekende snelheid en efficiëntie bij het verbinden van dikkere materialen. Met zijn vermogen om grote hoeveelheden draad snel af te zetten, is MIG Lassen ideaal voor productieomgevingen waar tijd een cruciale factor is.

Laserlassen maakt gebruik van geconcentreerde laserstralen om materialen te smelten en te verbinden met uiterste precisie en minimale warmte-afdracht. Dit proces is perfect voor delicate componenten en situaties waarbij vervorming tot een minimum moet worden beperkt.

Puntlassen is een kosteneffectieve methode voor het snel creëren van sterke verbindingen op specifieke locaties, zoals bij plaatmateriaal of onderdelen waar precisie en consistentie cruciaal zijn.

Friction Stir Welding (FSW) is een innovatieve techniek waarbij materialen worden verbonden door middel van wrijvingswarmte zonder smeltbad, waardoor naadloze verbindingen ontstaan met hoge sterkte en verminderde vervorming. Dit maakt FSW ideaal voor materialen die moeilijk te lassen zijn met conventionele methoden.

Plasmalassen combineert een gecontroleerde elektrische boog met een geïoniseerd gas (plasma) om materialen met precisie te verbinden, zelfs bij verschillende diktes. Het biedt krachtige lassen met minimale warmte-afdracht, wat essentieel is voor het behoud van materiaaleigenschappen.

Onze toegewijde lasexperts staan klaar om advies te geven over de beste lasmethode voor uw specifieke toepassing. Of het nu gaat om prototypebouw, productie op grote schaal of maatwerkprojecten, wij bieden oplossingen die voldoen aan de hoogste normen van precisie, betrouwbaarheid en efficiëntie.

Maatwerk in aluminium lassen

Met de Metaalwinkel kunnen wij projecten op maat leveren. Dankzij onze aluminium profielen met een maximale lengte van 6 meter en aluminium platen van 2000×3000 mm kunnen wij de gewenste maten zagen en/of knippen, en de onderdelen aan elkaar lassen voor uw project. 

 

Om restmateriaal te minimaliseren, proberen we indien mogelijk de volledige lengte van het materiaal te benutten.

Reparatie en onderhoud met aluminium lassen

Wij kunnen uw aluminium constructie objecten met aluminium lassen repareren en onderhouden. Wij zijn gespecialiseerd om verschillende soorten reparaties te herstellen. Hier zijn enkele veel voorkomende reparaties die wij aanpakken:

Scheuren en breuken: Aluminiumconstructies kunnen scheuren of breuken vertonen door overbelasting, metaalvermoeidheid of ongelukken. Lassen wordt gebruikt om deze beschadigde delen te repareren en de structurele integriteit te herstellen.

Slijtage en Erosie: Aluminium onderdelen die aan constante wrijving of corrosieve omgevingen worden blootgesteld, kunnen slijtage of erosie vertonen. Reparatielassen kunnen deze beschadigde gebieden opvullen en versterken.

Verbindingen en Verbindingselementen: Bij constructiewerk kunnen lasverbindingen losraken of beschadigd raken door trillingen, thermische uitzetting of andere belastingen. Het herstellen of vernieuwen van deze verbindingen is essentieel om de stabiliteit van de constructie te waarborgen.

Veranderde specificaties of aanpassingen: Soms moeten aluminiumconstructies worden aangepast of uitgebreid om aan nieuwe specificaties of gebruikseisen te voldoen. Dit kan extra lassen of het herwerken van bestaande lassen vereisen.

Herstellen van Uitlijning en Vorm: Constructies kunnen vervormen door ongelukken, overbelasting of thermische effecten. Lassen kan worden gebruikt om deze vervormingen te corrigeren en de oorspronkelijke vorm en uitlijning te herstellen.

Corrosieherstel: Hoewel aluminium goed bestand is tegen corrosie, kan het in sommige agressieve omgevingen toch corroderen. Lassen kan worden gebruikt om gecorrodeerde delen te verwijderen en nieuwe stukken aluminium in te lassen.

Verstevigingen en Verstevigingsplaten: Soms is het nodig om extra verstevigingen of platen aan te brengen op zwakke punten van de constructie. Dit kan door middel van lassen worden gedaan om de structurele sterkte te verbeteren.

Opvullen van gaten en beschadigingen: Kleine gaten of beschadigingen kunnen door lassen worden opgevuld en glad gemaakt, waardoor het materiaal weer volledig functioneel en esthetisch aantrekkelijk is.

Deze reparaties zijn er belangrijk om de levensduur, veiligheid en functionaliteit van aluminiumconstructies te waarborgen. Ze vereisen vakmanschap en ervaring om ervoor te zorgen dat de herstelde onderdelen net zo sterk of zelfs sterker zijn dan de oorspronkelijke structuur.

Aluminium lassen aanleverspecificatie uw project

Bij Metaalwinkel gaan we voor de beste kwaliteit en productiviteit. Bij uw aanvraag zullen wij dan ook snel en met de hoogste precisie uw project verwerken, inclusief aluminium lassen en/of onze alternatieve mogelijkheden. 

Voor een nauwkeurige calculatie is het essentieel dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF of PDF. Deze formaten stellen ons in staat om uw ontwerpen direct en foutloos te verwerken.

Bij opdrachten willen wij gelijk actie ondernemen. Waar de metaal groothandel 3 weken voor heeft staan. Een goede voorbereiding met wat u precies wilt zal ons helpen in het snelle nauwkeurige proces. 

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, inclusief alle benodigde details en specificaties zoals afmetingen, materiaalspecificaties en eventuele speciale instructies voor het productieproces, inclusief aluminium lassen. Een compleet en helder bestand draagt bij aan een snelle calculatie.

Mocht u het ontwerp nog moeten maken maar u hebt niet de mensen die dit kunnen. Dan kunnen wij u ontzorgen door onze eigen technische tekenaars. U vertelt wat u wilt hebben en wij maken een technische tekening voor een kleine meerprijs, mits je de constructie bij ons laat maken. 

Mocht je toch gaan voor ander soort materiaal. Naast aluminium lassen bieden wij ook staal lassen aan. 

Heeft u vragen over het voorbereiden van uw bestanden, of technische vragen? Neem gerust contact met ons op; wij helpen u graag verder.

Garantie voor aluminium lassen

Bij ons betaald u niet alleen voor het materiaal of object maar ook voor kwaliteit. Bij kwaliteit hoort ook service en garantie bij. Daarom hebben al onze uitgevoerde projecten een garantieperiode van één maand, die ingaat op de afleverdag. 

De garantie staat symbool voor ons streven naar perfectie, kwaliteit en professionaliteit. U betaalt immers ook voor deze service. Dat houdt in dat, mocht er een situatie ontstaan waarbij niet aan de afgesproken wensen zijn voldaan, dat wij dit nog dezelfde week herstellen.

Metaalwinkel wiki