Hoe houd je messing mooi​

Hoe houd je messing mooi​

Schoonmaken en onderhouden van Messing

Hoe houd je messing mooi​ – Als u het geluk heeft om messing armaturen of fittings in huis te hebben, dan weet u dat ze echt een vleugje klasse aan de omgeving kunnen toevoegen. Maar om ze er op hun best uit te laten zien, kan dat wat werk vergen. Hier is De Metaalwinkel gids voor het reinigen en verzorgen van messing.

Als het gaat om het reinigen van messing, zijn er een paar dingen die u moet vermijden. Agressieve chemicaliën kan messing beschadigen, dus blijf uit de buurt van iets dat te schurend of zuur is. U wilt ook niets gebruiken dat een vettig laagje achterlaat, omdat dit alleen maar meer vuil aantrekt.

Hoe houd je messing mooi​ – wat kunt u wel gebruiken? Een milde zeep of wasmiddel is meestal alles wat u nodig heeft. Maak een oplossing van warm water en afwasmiddel en veeg het messing eenvoudig af met een zachte doek. Als er hardnekkige vlekken zijn, kunt u proberen deze te schrobben met een zachte tandenborstel.

Nadat u het messing heeft schoongemaakt, is het belangrijk om het te beschermen tegen verdere schade. Een goede manier om dit te doen is door een dunne laklaag aan te brengen. Dit helpt aanslag te voorkomen en maakt het schoonmaken in de toekomst een stuk eenvoudiger. Bij de meeste bouwmarkten vind u messing lak.

Met een beetje zorg en aandacht blijven uw messing producten er jarenlang mooi uitzien.

Bij De Metaalwinkel kunt u

kopen in onze winkels of online: www.metaalwinkelonline.nl

Metaalwinkel wiki