Hoe maak je aluminium schoon

Hoe maak je aluminium schoon en hoe onderhoud je aluminium​

Aluminium is een populair materiaal voor veel artikelen, omdat het sterk en duurzaam is. Hoe maak je aluminium schoon: het kan echter ook lastig zijn om schoon te houden. Hier zijn enkele tips over hoe u aluminium het beste kunt reinigen en onderhouden.

Gebruik voor het reinigen van aluminium een milde zeep- en wateroplossing. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen, omdat deze het aluminium kunnen beschadigen. Gebruik ook geen ijzeren staalborstel op aluminium omdat het tot corrosie kan leiden.

Om hardnekkige vlekken te verwijderen, kunt u een mengsel van azijn en water gebruiken. Breng dit met een doek aan op het aluminium en spoel het daarna af.

Als uw aluminium er dof uitziet, kunt u proberen het te polijsten met een zachte doek. U kunt ook een aluminium poetsmiddel gebruiken, die zal helpen om de glans te herstellen.

Om aluminium te beschermen tegen krassen en vingerafdrukken, kunt u een transparante lak aanbrengen. Dit zorgt er ook voor dat het aluminium er langer schoon uit blijft zien.

Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw aluminium er als nieuw uit blijft zien.

Metaalwinkel heeft een groot assortiment aluminium. Profielen, speciale aluminium profielen, platen, buizen en veel meer. Kom langs in één van onze winkels of bezoek onze website www.metaalwinkelonline.nl

Metaalwinkel wiki