Hoe onderhoud je brons

Hoe onderhoud je brons

Brons is een populair materiaal voor zowel thuis- als industrieel gebruik, dankzij de duurzaamheid en elegante uitstraling. Maar zoals elk materiaal heeft het wat zorg en aandacht nodig om het er op zijn best uit te laten zien. Hoe onderhoud je brons: hier zijn enkele tips voor het reinigen, polijsten en het in topconditie houden van uw bronzen voorwerpen.

Brons reinigen kan met een simpele oplossing van milde zeep en water. Gebruik een zachte doek om krassen op het oppervlak te voorkomen. Voor hardnekkig vuil of vlekken kunt u een milde azijnoplossing of een in de handel verkrijgbare bronzen reiniger gebruiken. Spoel altijd goed na het reinigen om eventuele resten te verwijderen.

Voor het polijsten van brons kunt u een zachte doek of borstel gebruiken met een kleine hoeveelheid metaalpoets. Breng de metaalpoets in cirkelvormige bewegingen aan en wrijf vervolgens uit met een schone doek. Nogmaals, pas op dat u het oppervlak niet bekrast.

Om brons er op zijn best uit te laten zien, is het belangrijk om het regelmatig af te stoffen. Brons is een relatief onderhoudsarm materiaal, maar het kan na verloop van tijd aantasten als het niet goed wordt verzorgd. Als u aanslag opmerkt, dan kunt u de aanslag reinigen en polijsten op het getroffen gebied. Met een beetje zorg en aandacht blijven je bronzen items er jarenlang mooi uitzien.

De Metaalwinkel verkoopt brons bussen, staven, platen, lagers en brons draad op bundel in onze winkels en online: www.metaalwinkelonline.nl

Metaalwinkel wiki