Deskundig advies
Metaalbewerking
Engineering
Snelle levering
Op maat gezaagd
Eigen transport
Alles op voorraad

Hoe kies ik de juiste magneet voor mijn project?

Bij het starten van een nieuw project waarbij magneten een rol spelen, sta je voor de belangrijke taak om de juiste magneet te kiezen. Magneten lijken misschien eenvoudig, maar ze komen in verschillende vormen, maten en materialen, elk met unieke eigenschappen. Het kiezen van de juiste magneet kan het verschil maken tussen een succesvol project en een totale mislukking. Dus, hoe kies je de juiste magneet voor jouw project? Laten we dat eens nader bekijken.

Benieuwd hoe magneten werken? Lees onze blog

Verschillende soorten magneten en hun toepassingen

Ferrietmagneten (Keramische magneten)

Ferrietmagneten, ook wel bekend als keramische magneten, zijn vervaardigd uit ferrietmateriaal en zijn over het algemeen betaalbaar en corrosiebestendig. Ze hebben een gemiddelde magnetische kracht in vergelijking met andere typen magneten, zoals neodymiummagneten, maar ze zijn nog steeds geschikt voor veel dagelijkse toepassingen. Vanwege hun kosteneffectiviteit en duurzaamheid worden ferrietmagneten vaak gebruikt in luidsprekers, motoren, magnetische sluitingen, en zelfs in speelgoed en educatieve toepassingen.

Metaalwinkel heeft een uitgebreid assortiment Ferriet Magneten. Bestel snel!

Neodymium magneten

Neodymiummagneten zijn op dit moment de krachtigste permanente magneten die beschikbaar zijn. Ze worden vervaardigd uit een legering van neodymium, ijzer en boor, waardoor ze een ongelooflijk hoge magnetische trekkracht hebben. Door hun sterke magnetische veld en compacte formaat zijn neodymiummagneten ideaal voor tal van toepassingen waarbij een hoge houdkracht vereist is in een beperkte ruimte. Je vindt ze bijvoorbeeld in de kleine motoren van elektrische gereedschappen, luidsprekers, MRI-scanners, sensoren, magnetische sluitingen, en zelfs in sieraden zoals magnetische broches.

Metaalwinkelonline biedt één van de grootste assortimenten Neodymium magneten. Bekijk snel ons assortiment

 

Samarium-kobalt magneten

Samarium-kobaltmagneten behoren tot de krachtigste magneten die er zijn, met uitstekende eigenschappen op het gebied van temperatuur- en corrosiebestendigheid. Ze zijn gemaakt van een legering van samarium en kobalt, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen in veeleisende omgevingen, zoals de lucht- en ruimtevaartindustrie. Je vindt samarium-kobaltmagneten in hoogwaardige elektronica, sensoren voor extreme omstandigheden, elektromotoren, en zelfs in medische apparatuur zoals pacemakers. Het enige nadeel van deze magneten is dat zij zeer broos zijn en snel kunnen brokkelen of scheuren kunnen onstaan.

Metaalwinkel verkoopt 2 soorten Samarium magneten: Busmagneten en potmagneten.
Ontdek snel ons aanbod

Alnico magneten

Alnico-magneten zijn samengesteld uit een legering van aluminium, nikkel, kobalt en ijzer. Ze hebben een hoge mate van temperatuurbestendigheid en behouden hun magnetische eigenschappen bij hoge temperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen in omgevingen met een hoge temperatuur. Alnico-magneten worden vaak gebruikt in sensoren, meetinstrumenten, magnetische pickups voor muziekinstrumenten, elektromagnetische relais en generatoren. Hun unieke combinatie van eigenschappen maakt ze ideaal voor gebruik in industrieën waar precisie en betrouwbaarheid essentieel zijn.

Op zoek naar een leverancier voor magneten? Bekijk snel onze webshop

Deco magneten

Deco magneten, ook wel decoratieve magneten genoemd, zijn magneten die speciaal zijn ontworpen voor decoratieve doeleinden en worden vaak gebruikt voor het ophangen van decoratieve items, kunstwerken, foto’s, notities, en meer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten, kleuren en ontwerpen, waardoor ze veelzijdig en aantrekkelijk zijn voor decoratieve toepassingen in huis, op kantoor, in winkels, en zelfs op evenementen.

Op zoek naar decoratieve magneten? Ontdek snel Metaalwinkelonline

Elektromagneten

Elektromagneten zijn magneten die worden gecreëerd door het toepassen van elektrische stroom op een spoel van geleidend materiaal, meestal een metalen draad gewikkeld rond een kern van ferromagnetisch materiaal. Wanneer er elektrische stroom door de spoel gaat, wordt er een magnetisch veld gegenereerd, dat kan worden in- en uitgeschakeld door de stroom aan of uit te zetten. Deze eigenschap maakt elektromagneten zeer veelzijdig en nuttig voor verschillende toepassingen.

Direct elektromagneten bestellen

Metaalwinkel wiki