Lasmachines / Lasapperaten

Een lasmachine is een belangrijk gereedschap in de metaalbewerking waarmee verschillende metalen aan elkaar kunnen worden verbonden door middel van verhitting en smelting. Deze machines zijn er in diverse typen, zoals MIG/MAG-lasmachines, TIG-lasmachines, booglasapparaten en elektrode lasapparaten, elk geschikt voor specifieke lastechnieken en materialen. Een hoogwaardige lasmachine zorgt voor sterke, duurzame en nauwkeurige lasverbindingen, wat cruciaal is voor de veiligheid en integriteit van constructies in uiteenlopende industrieën zoals de bouw, scheepsbouw en auto-industrie. Dankzij voortdurende technologische innovaties bieden moderne lasmachines verbeterde efficiëntie, gebruiksgemak en betrouwbaarheid. 

Verschillende soorten lasapparaten 

MIG/MAG-lasmachines: Deze machines maken gebruik van een draad die continue wordt aangevoerd en gesmolten om de metalen te verbinden. MIG (Metal Inert Gas) en MAG (Metal Active Gas) verschillen voornamelijk in het gebruikte beschermgas. MIG gebruikt inerte gassen zoals argon, terwijl MAG actieve gassen zoals koolstofdioxide gebruikt. Deze techniek is populair vanwege de snelheid en efficiëntie, vooral in de auto-industrie en voor dikke metalen platen. 

TIG-lasmachines: TIG (Tungsten Inert Gas) lasmachines gebruiken een niet-afsmeltende wolfraam elektrode om een las te creëren. Dit type lassen is ideaal voor dunne materialen en vereist veel precisie. Het wordt vaak gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie en bij het lassen van roestvrij staal en non-ferrometalen. TIG lasapparaten bieden verschillende functies die extra kwaliteit en precisie in het lassen mogelijk maken. 

Booglasapparaten: Deze apparaten maken gebruik van een elektrische boog tussen een elektrode en het werkstuk om warmte te genereren en de materialen te smelten. Booglassen is veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende materialen en diktes. Het is een veelgebruikte methode in de constructie- en reparatie-industrie. Bij booglassen wordt vaak gebruikgemaakt van een beklede elektrode, die helpt bij het stabiliseren van de boog en het beschermen van het lasbad. 

Elektrode lasapparaten: Elektrode lasapparaten zijn beschikbaar in verschillende merken en modellen, elk met unieke kenmerken en accessoires. Deze apparaten zijn geschikt voor diverse lasprocessen, waaronder elektrode lassen, en bieden voordelen zoals draagbaarheid, gebruiksgemak en veelzijdigheid. Ze zijn ideaal voor zowel beginners als ervaren lassers die werken met verschillende staalsoorten en onder uiteenlopende bedrijfsomstandigheden. 

Welke metalen kan je met onze lasapparaten lassen? 

Onze lasapparaten zijn ontworpen om een breed scala aan metalen te kunnen lassen, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn in diverse industrieën. De meest voorkomende metalen die je met onze lasapparaten kunt lassen zijn staal, aluminium en roestvrij staal (RVS). 

Staal lassen 

Staal is een van de meest gebruikte materialen in de lasindustrie vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en bewerkbaarheid. Onze lasapparaten kunnen verschillende soorten staal lassen, zoals koolstofstaal, laaggelegeerd staal en hooggelegeerd staal. Voor het lassen van staal zijn MIG/MAG-lasmachines bijzonder geschikt vanwege hun efficiëntie en snelheid. Ook booglasapparaten worden vaak gebruikt voor het lassen van staal, vooral bij dikkere materialen en structurele toepassingen. 

Aluminium lassen 

Aluminium lassen vereist specifieke apparatuur en technieken vanwege de unieke eigenschappen van dit metaal, zoals zijn lage smeltpunt en hoge thermische geleidbaarheid. Onze TIG-lasmachines zijn ideaal voor het lassen van aluminium, omdat ze nauwkeurige controle bieden over de lasparameters en hoogwaardige, schone lassen produceren. MIG-lasmachines kunnen ook worden gebruikt voor het lassen van aluminium, vooral bij dikkere stukken en grotere projecten. Aluminium wordt veel gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, automotive en bouwsector vanwege zijn lichte gewicht en corrosiebestendigheid. 

Roestvrij Staal (RVS) lassen 

Roestvrij staal, bekend om zijn corrosiebestendigheid en aantrekkelijke afwerking, wordt veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, medische apparaten en architecturale toepassingen. Onze lasapparaten kunnen verschillende soorten RVS lassen, waaronder austenitisch, ferritisch en martensitisch roestvrij staal. TIG-lasmachines zijn bijzonder geschikt voor het lassen van roestvrij staal vanwege hun vermogen om nauwkeurige, esthetisch aantrekkelijke lassen te produceren zonder vervorming. MIG/MAG-lasmachines kunnen ook worden gebruikt voor het lassen van roestvrij staal, afhankelijk van de specifieke toepassing en de dikte van het materiaal. 

Lasapparaat kopen 

Bij Metaalwinkel online verkopen we diverse las apparaten met aantrekkelijke prijzen. Een professionele lasser kan specifieke lasmachines prefereren vanwege hun precisie en kwaliteit. We hebben diverse soorten lasapparaten en laskarren in ons assortiment. 

Bij de aanschaf van een lasapparaat is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren zoals het type werk dat je gaat uitvoeren, de materialen die je gaat lassen, en je ervaringsniveau. Elektrode lassen biedt voordelen zoals het werken zonder apart beschermgas en is geschikt voor verschillende soorten staal- en werkomstandigheden. 

Gebruik van de juiste lasapparaten 

Het gebruik van het juiste lasapparaat is belangrijk voor het behalen van optimale resultaten. Dit omvat niet alleen het kiezen van het juiste type lasmachine, maar ook het gebruik van de juiste instellingen en accessoires, zoals elektroden, beschermgassen en beschermende kleding. TIG lassen is vooral belangrijk voor nauwkeurig laswerk van hoge kwaliteit aan materialen zoals staal, RVS en aluminium. Veiligheid is een belangrijke overweging bij het lassen, en het dragen van een lashelm, handschoenen en beschermende kleding is essentieel om letsel te voorkomen. Mocht je op zoek zijn naar beschermende lashelm of lashandschoenen? Deze las spullen kunt u vinden op onze  webshop. 

Welke verschillende merken lasapparaten gebruiken wij? 

  • Lincoln Electric: Bekend om zijn innovatieve technologieën en betrouwbare producten, biedt Lincoln Electric een breed scala aan lasapparaten voor zowel professionele als hobbyisten. 
  • Miller Electric: Miller staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke en duurzame lasapparaten, met een focus op geavanceerde technologieën voor betere prestaties. 
  • ESAB: ESAB biedt een breed scala aan lasapparatuur en toebehoren, met een sterke focus op kwaliteit en innovatie. 
  • Fronius: Dit Oostenrijkse merk staat bekend om zijn geavanceerde technologieën en hoogwaardige lasapparatuur, vooral in de sectoren van de duurzame energie en industrie. 

Met de juiste lasmachine en accessoires kunnen laswerkzaamheden efficiënt en veilig worden uitgevoerd, wat leidt tot duurzame en betrouwbare resultaten in elke toepassing. 

Laat uw laswerk door de Metaalwinkel uitvoeren 

Laat uw laswerk uitvoeren door de Metaalwinkel! Lassen is een van de vakgebieden waarin de Metaalwinkel uitblinkt. Wij bewerken uw materialen professioneel en op maat, en u kunt erop wachten terwijl wij het afhandelen! Doordat we direct uit onze voorraad werken, zijn de wachttijden minimaal. Zo bent u verzekerd van tijdig afgerond laswerk.  

Wilt u graag een offerte voor uw lasproject? Binnen 48 uur geven wij u een prijsindicatie, een beoordeling en de haalbaarheid van uw eindproduct. U kunt ook voor andere metaalbewerkingen bij ons terecht. Vraag vrijblijvend een offerte aan door uw aanvraag bij ons in te dienen.