Bandzaagmachine

De bandzaagmachine, ook wel ijzerzaag genoemd is voor het afkorten van ferro– en non-ferro metalen. 

Wat is een bandzaagmachine? 

Een bandzaagmachine is een gespecialiseerd stuk gereedschap dat gebruik maakt van een roterende zaagband om zowel eenvoudige als complexe sneden in materialen te maken. Het combineert de snelheid van een cirkelzaag met de flexibiliteit van een traditionele handzaag, waardoor het een van de meest veelzijdige gereedschappen in een werkplaats is. 

De bandzaag beweegt schuin van boven naar beneden en de zaagdruk is hydraulisch instelbaar. Het verstekzagen met de bandzaagmachine gebeurt zo nauwkeurig dat het zaageinde naadloos aansluit op het volgende verstek. Zo kunnen rechthoekige of andere vormen en frames precies op maat worden gemaakt. 

De nauwkeurigheid van de bandzaagmachine blijft behouden doordat zowel de zaagdruk, de zaagsnelheid als de daalsnelheid, afzonderlijk aangestuurd worden. Dit gebeurt in combinatie met automatische smering en koeling. 

De horizontale bandzaag kan zaagsnede aan van 1 mm tot en met 200 * 257 mm in massief, kokers en profielen. Er kan er in iedere gewenste hoek gezaagd worden vanaf 30° tot en met 120°. 

De functie van de bandzaagmachine 

De essentie van de bandzaagmachine is de naadloze combinatie van kracht en precisie. Het is ontworpen om snel door materiaal te snijden, terwijl het minimale afval produceert en uitzonderlijke nauwkeurigheid behoudt. Dit zorgt voor minder materiaalverspilling en een verhoogde productiviteit, wat resulteert in kosteneffectiviteit voor uw projecten en klussen. 

Ideaal voor ferro en non-ferro metalen en diverse toepassingen 

De bandzaagmachine is ideaal voor een breed scala aan ferro en non ferro metalen. Of u nu staal, aluminium, koper of een ander type metaal bewerkt, onze machine staat garant voor een scherpe, zuivere snede. Vanwege zijn veelzijdigheid is de bandzaagmachine onmisbaar voor: 

  • Constructiewerkzaamheden die snelle en efficiënte sneden vereisen. 
  • Gespecialiseerde metaalkunst en ambachtelijke projecten waar details en nauwkeurigheid cruciaal zijn. 

Metaalbewerking is één van de specialiteiten van de Metaalwinkel. Uw materiaal professioneel op maat bewerkt “Klaar terwijl u wacht!” Doordat wij uit voorraad leveren zijn er geen lange wachttijden.

Voor een vrijblijvende prijs opvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 – 414 83 81.