Boormachine

De (kolom) boormachine, een ware mijlpaal in de wereld van boorbewerkingen! 

Wat is een kolomboormachine? 

Een kolomboormachine, vaak simpelweg een ‘boormachine’ genoemd, is een stationaire machine die specifiek is ontworpen om nauwkeurige en herhaalbare gaten in verschillende materialen te boren. Kenmerkend voor deze machine is de verticale kolom die stabiliteit en stevigheid biedt, waardoor de boor met uiterste precisie kan functioneren. 

De functie van de kolomboormachine 

Het hart van elke professionele werkplaats klopt sneller bij het zien van een kolomboormachine, en dat is niet zonder reden. De machine is bedoeld om nauwkeurige voorkomende gaten te creëren, variërend van doorlopende gaten, die volledig door het materiaal gaan, tot blinde gaten die slechts gedeeltelijk het materiaal binnendringen. De diepte, diameter en positie van elk gat kan met ongeëvenaarde nauwkeurigheid worden bepaald, waardoor het ideaal is voor gespecialiseerde boorbewerkingen. 

Onmisbaar voor diverse materialen en toepassingen 

De kolomboor van de Metaalwinkel kan RVS, aluminium, messing, koper en brons bewerken. Voorkomende gaten, boorbewerkingen, doorlopende gaten, blinde gaten kunnen worden bewerkt met een afmeting van 0,5 mm tot en met 25 mm en voor gatenzagen geldt de minimale en maximale afmeting 18 mm tot en met 120 mm. Er is genoeg keuze qua afmetingen.

De Metaalwinkel heeft een boor- en freesmachine in één. De boommachine heeft een bereik van 700 x 600 x 2050 mm en kan tot 32 mm dik boren. 

De instelling van het toerental, de juiste spiraalboor in combinatie met de smering zorgen ervoor dat de kolomboor uiterst betrouwbaar is. 

Metaalbewerking is één van de specialiteiten van de Metaalwinkel. Uw materiaal professioneel op maat bewerkt “Klaar terwijl u wacht!” Doordat wij uit voorraad leveren zijn er geen lange wachttijden.

Voor een vrijblijvende prijs opvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 – 414 83 81.