Draaibank

De draaibank, ook wel metaaldraaibank genoemd, is voor de bewerking van cilindervormige metalen. Draaien is een verspanende techniek. De draaibank roteert het te snijden materiaal op hoge snelheid, waarbij de stilstaande draaibeitel delen van het materiaal afsnijdt. De draaibank van de Metaalwinkel heeft een uiterste nauwkeurigheid van 0,015 mm.

Draaitechnieken
Langsdraaien

Bij het langsdraaien beweegt de beitel in een rechte lijn naast het product. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor het vervaardigen van cilindervormen.

Dwarsdraaien

Bij het dwarsdraaien verplaatst de beitel zich dwars op het product. Deze techniek wordt vaak gebruikt om handgrepen en knoppen te maken. Het product krijgt hiermee een glad uiterlijk.

Steken

Bij het steken wordt er geen laag van het materiaal gedraaid, maar wordt er een groef in het materiaal gemaakt. Het steken wordt niet in vloeiende roterende bewegingen uitgevoerd maar in schaven (steken).

Profieldraaien

Profieldraaien lijkt op het steken. Bij het profieldraaien wordt het profiel van de beitel overgebracht op het te bewerken materiaal. Hierdoor krijg je met een enkele steekbeweging het gewenste profiel in het materiaal.

Conusdraaien

Bij het conusdraaien wordt er van het materiaal een kegelvorm (geleidelijk toenemend in diameter) gemaakt.

Kopieerdraaien

Kopieerdraaien is een draaibewerking waarbij met behulp van een sjabloon een vorm wordt overgebracht op het te bewerken materiaal. Deze vorm van draaien is uiterst nauwkeurig.

Schroefdraadsnijden

Bij het schroefdraadsnijden wordt er een schroefdraad op of in het metaal gesneden. Dit draadsnijden is een combinatie van de technieken steken en langsdraaien.

Metaalbewerking is één van de specialiteiten van de Metaalwinkel. Uw materiaal professioneel op maat bewerkt “Klaar terwijl u wacht!” Doordat wij uit voorraad leveren zijn er geen lange wachttijden.

Bestel uw metaal en andere materialen online!

Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 – 414 83 81.