Lassen

Metaal lassen is een techniek waarbij twee of meer materialen, meestal metalen, permanent met elkaar worden verbonden door middel van warmte, druk of een combinatie van beide. Het is een essentieel proces in verschillende industrieën, zoals de bouw, de auto-industrie, de scheepsbouw en de ruimtevaart. Lassen speelt een belangrijke rol bij het creëren van sterke, duurzame verbindingen die bestand zijn tegen zware belastingen en extreme omstandigheden.

Het materiaal verbinden door middel van lassen

Lassen is het verbinden van materialen door het toepassen van druk en warmte. De aangelegde las wordt door het lasapparaat vloeibaar gemaakt, waardoor de las als verbinding ingezet kan worden voor de materialen. Op deze manier worden de metalen met elkaar verbonden, waarbij deze metalen vaak andere metalen zoals mangaan, chroom en nikkel bevatten.

Verschillende Lastechnieken

Het lassen van metaal kan met verschillende technieken worden uitgevoerd, namelijk het TIG-lassen, MIG/ MAG lassen en Electrode lassen. Bij het elektrode lassen wordt vaak gebruikgemaakt van een beklede elektrode, die bekend staat om zijn laag waterstofgehalte en soms de noodzaak voor voorverwarming. De Metaalwinkel last alle soorten metalen voor licht en zwaar constructiewerk.
Het verschil tussen lassen en solderen is dat het materiaal van het werkstuk bij het lassen ook mee smelt. De lasverbinding is dus steviger.

TIG-lassen

Bij het TIG-lassen wordt er gewerkt met een lasdraad en een lasoorts. Doordat je bij deze techniek beide handen nodig hebt vereist deze manier van lassen veel techniek. De lasoorts dient als plasmaboog dat de druk en warmte ophaalt. De lasdraad dient als toevoegmateriaal waarmee de platen worden verbonden. Met deze manier van lassen kan een nauwkeurige en nette en fijne las worden aangebracht.

MIG lassen /MAG lassen

Bij het MIG/MAG lassen gaat het om het werken met een elektrische plasmaboog. De plasmaboog verhit het toevoegmateriaal waardoor de platen met elkaar verbonden kunnen worden.

De techniek om de las aan te brengen is bij de MIG en de MAG hetzelfde. Alleen het gebruikte gas verschilt van elkaar. Bij het MIG lassen wordt er gewerkt met Metal Inert Gas. Bij het MAG lassen wordt er gewerkt met Metal Active Gas. Inert gas reageert niet met het smeltbad, terwijl actief gas dit wel doet.

Daarnaast worden mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen, vaak argon en CO2, bij zowel MIG als MAG lassen.
Het nadeel van het werken met actieve gassen is dat het reageert met het smeltbad waardoor de kwaliteit iets terugneemt. Het inerte gas doet dit niet, maar is daarentegen duurder.

Electrode lassen en autogeen lassen

Bij het elektrode lassen wordt er niet gewerkt met gas, maar met een afsmeltende elektrode. Het gebruik van beklede elektroden is hierbij van groot belang, omdat ze de juiste samenstelling en mechanische eigenschappen van het basismetaal waarborgen. De elektrische boog wordt tegen het werkstuk aangestreken waardoor de elektrode smelt en de materialen verbonden kunnen worden. De gesmolten electrode bevat het toevoegmateriaal.

Welke materialen lassen wij?

Bij ons bedrijf zijn we gespecialiseerd in het lassen van drie belangrijke materialen: roestvrij staal (RVS), staal en aluminium. Elk van deze materialen heeft unieke eigenschappen en toepassingen, en vereist specifieke lastechnieken om een hoogwaardige en duurzame verbinding te garanderen.

Roestvrijstaal (RVS) lassen

Roestvrij staal, ook wel bekend als roestvast staal, is een legering van staal met chroom, wat het zijn karakteristieke corrosiebestendige eigenschappen geeft. Dit materiaal wordt veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, medische sector en bouw, waar hygiëne en duurzaamheid van groot belang zijn. Het lassen van roestvast staal vereist een nauwkeurige aanpak om de integriteit van de lasverbinding te waarborgen en om verkleuring of vervorming te voorkomen. Wij maken gebruik van technieken zoals TIG-lassen (Tungsten Inert Gas) en MIG-lassen (Metal Inert Gas) om de beste resultaten te bereiken.

Staal lassen

Staal is een van de meest gebruikte materialen in de lasindustrie vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en veelzijdigheid. Het bevat niet-metalen zoals koolstof, silicium, fosfor en zwavel, die bijdragen aan de eigenschappen van het staal. Het lassen van staal kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de dikte van het materiaal en de specifieke toepassing. MIG/MAG-lassen (Metal Active Gas) en booglassen zijn veelgebruikte methoden voor het lassen van staal. De mechanische eigenschappen van verschillende soorten staal, zoals laag koolstofstaal, middel koolstofstaal en hoog koolstofstaal, zijn cruciaal voor de keuze van lastechnieken. Warmte-inbreng speelt een belangrijke rol tijdens het lasproces om sterke en betrouwbare lasverbindingen te creëren. Staal wordt vaak toegepast in de constructie, transport en zware industrie. Bij het lassen van staal is het van cruciaal belang om de juiste lasparameters te gebruiken om sterke en betrouwbare lasverbindingen te creëren.

Aluminium lassen

Aluminium is een licht en corrosiebestendig materiaal dat vaak wordt gebruikt in de luchtvaartindustrie, auto-industrie en bij de productie van consumentengoederen. Het lassen van deze metaal vereist een gespecialiseerde aanpak vanwege de lage smelttemperatuur en de neiging om snel te oxideren. Wij gebruiken voornamelijk TIG-lassen en MIG/MAG voor aluminium, wat zorgt voor een nauwkeurige en hoogwaardige verbinding. Het is belangrijk om een schone werkomgeving te handhaven en het materiaal goed voor te bereiden om lasfouten te voorkomen.

Uw las constructie herstellen?

Heeft u een constructie met lasbeschadigingen? Dan zijn wij wellicht het bedrijf dat u zoekt om uw lasbeschadigingen te herstellen.
Onze expertise in lassen van verschillende materialen zoals RVS, staal en aluminium maakt ons de ideale partner voor het herstellen van uw beschadigde constructies. Wij begrijpen dat een beschadigde lasverbinding niet alleen de esthetiek van uw constructie aantast, maar ook de veiligheid en functionaliteit in gevaar kan brengen.

Ons herstel proces

Bij het herstellen van uw lasconstructie gaan we nauwkeurig en professioneel te werk:

Inspectie en Analyse: We beginnen met een grondige inspectie van de beschadigde lasverbindingen om de omvang van de schade en de oorzaak ervan te bepalen. Dit stelt ons in staat om een gerichte herstelstrategie te ontwikkelen.
Voorbereiding: Voordat we beginnen met lassen, zorgen we ervoor dat het te lassen oppervlak schoon en vrij van verontreinigingen is.
Herstel: Afhankelijk van het materiaal en de aard van de schade, kiezen we de meest geschikte lastechniek. Of het nu gaat om TIG-, MIG lassen of een andere methode, wij garanderen dat de herstelwerkzaamheden met precisie en vakmanschap worden uitgevoerd. Tijdens het herstelproces nemen we speciale voorzorgsmaatregelen, zoals het voorverwarmen van het materiaal en het selecteren van de juiste elektroden, om de kwaliteit van de verbinding te waarborgen.

Nabewerking nog?: Na het lassen controleren we de herstelde verbindingen op kwaliteit en duurzaamheid. Indien nabewerking nodig is, voeren we extra bewerkingen uit om ervoor te zorgen dat de lasverbindingen voldoen aan de hoogste normen.

Laat je project lassen door de Metaalwinkel?
Lassen is één van de specialiteiten van de Metaalwinkel. Uw materiaal professioneel op maat bewerkt “Klaar terwijl u wacht!” Doordat wij uit voorraad leveren zijn er geen lange wachttijden. Zo weet u zeker dat uw laswerk op tijd klaar is.
Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen over uw lasproject? Wij geven u binnen 48 uur een prijsopgave, beoordeling en haalbaarheid van je eindproduct.

U kan ook voor andere metaalbewerking bij ons terecht.
Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via

010 – 414 83 81.

 

Metaal lassen

Bestel je metalen en las- en soldeer producten online

Wilt u liever zelf aan de slag met lassen? Bestel uw metaal en andere materialen online! Nog geen lasproducten tot je beschikking maar wel de materialen bestel hier uw, las- en soldeerproducten van hoogwaardige kwaliteit.