Elektrolytisch polijsten

Bij het elektrolytisch polijsten wordt er materiaal verwijderd van het metaal waardoor de oppervlaktestructuur wordt verbeterd.

Elektrolytisch polijsten gebeurt in een bad met elektrolyt, met een geleidende vloeistof, kathoden en een elektrische spanning. De elektrische spanning zorgt ervoor dat de metaalionen worden verplaatst van het oppervlak van het metaal naar de kathoden. Hierdoor verdwijnen de oneffenheden van het oppervlak, het wordt gladder, krijgt een glanzend uiterlijk, en is makkelijker te onderhouden. Hierdoor is er minder vuilaanhechting en wordt het product hygiënischer.

Elektrolytisch polijsten wordt met name gebruikt als voorbehandeling maar kan ook in combinatie met andere oppervlaktebehandelingen worden gebruikt. Zowel voor functionele als decoratieve toepassingen. Het proces wordt door de hygiënische voordelen vooral toegepast bij producten voor de chemie, chirurgie, transport, voedingsmiddelenindustrie en farmacie.

Meer informatie over oppervlaktebehandelingen nodig? Kijk op de pagina oppervlaktebehandelingen voor het overzicht aan behandelingen.

Bestel uw metaal en andere materialen online!

Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 – 414 83 81.