Anodiseren

Geschikt voor aluminium

Anodiseren is een elektrolytische behandeling van het oppervlak van het aluminium. Hiermee wordt het aluminium voorzien van een oxidelaag. Door deze oxidelaag wordt het aluminium slijtvast. Daarna kan door het afsluiten van de poriën (sealen) het aluminium tegen corrosie worden beschermd. Ook wordt anodiseren gebruikt voor een betere hechtlaag voor het lakken. Bij hard anodiseren (hard coating) krijgt het aluminium een zeer dikke oxidelaag. Hierdoor wordt het aluminium nog slijtvaster en nog meer corrosiebestendig.

Anodiseren wordt gebruikt in de machinebouw als elektrische isolatielaag, in de fietsindustrie, de automobielindustrie, als decoratie en als hechtlaag voor het lakken.

Het anodiseren van aluminium biedt een breed scala aan voordelen, waaronder verbeterde weerstand tegen corrosie, slijtage en krassen. De geanodiseerde laag biedt ook een uitstekende hechting voor verf en lijm, wat het geschikt maakt voor verdere veredeling en toepassingen.

Metaalwinkel biedt hoogwaardige anodiseerdiensten voor aluminiummaterialen. Onze deskundige vakmensen zorgen voor een nauwkeurige en consistente anodiseerlaag van topkwaliteit die voldoet aan de industriële normen en specificaties. Of het nu gaat om architecturale, industriële of decoratieve toepassingen, het anodiseren van aluminium bij Metaalwinkel biedt de garantie van hoogwaardige prestaties en duurzaamheid voor uw projecten.

Meer informatie over oppervlaktebehandelingen nodig? Kijk op de pagina oppervlaktebehandelingen voor het overzicht aan behandelingen.

Bestel uw metaal en andere materialen online!

Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 – 414 83 81.