Chemisch vernikkelen

Chemisch vernikkelen wordt voornamelijk gebruikt voor staal, aluminium, koper, messing en RVS.

Chemisch vernikkelen is een chemisch proces waarbij het oppervlak van een materiaal wordt voorzien van een deklaag. De deklaag is gelijkmatig en bestaat uit nikkel en fosfor. Deze oppervlaktebehandeling kan zowel worden toegepast als verfraaiing of als beschermlaag tegen roest. Chemisch vernikkelen is meer corrosiebestendig dan het galvaniseren. Nikkel is een geelachtig metaal. De nikkellaag is beschikbaar in mat, halfglans of hoogglans.

Om het materiaal chemisch te kunnen vernikkelen moet het materiaal eerst worden geslepen en gepolijst. Deze behandeling wordt ook wel stroomloos vernikkelen genoemd omdat het proces bestaat uit een chemische reactie zonder hulp van een externe stroombron.

Deze behandeling wordt vaak toegepast op technische componenten en machinedelen waarbij een zeer nauwkeurige laagdikte nodig is. Deze producten worden vaak gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie (vleeshaken, transportkettingen), in de machinebouw (tandwielen), in de maritieme industrie (buizen, pompen, matrijzen) en in de medisch/farmaceutische industrie (scharen, tangen, naalden en machines voor medicijnproductie).

Meer informatie over oppervlaktebehandelingen nodig? Kijk op de pagina oppervlaktebehandelingen voor het overzicht aan behandelingen.

Bestel uw metaal en andere materialen online!

Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 – 414 83 81.