Kleuren van metaal (Poedercoaten)

Geschikt voor staal, aluminium en koper

Poedercoaten – kleuren van metaal – wordt gebruikt om bepaalde soorten metaal een kleurcoating te geven. Deze dekkende en waterdichte coating kan in iedere gewenste RAL-kleur aangebracht worden. Om de maximale hechting van de coating te krijgen is een zeer goede voorbehandeling nodig.

Poedercoaten is een elektrostatisch proces. Het te behandelen metaal is positief geladen terwijl de poedercoating negatief geladen is. Hierdoor wordt de poedercoating door het metaal aangetrokken en slaat daarop neer. Hierna wordt het metaal in een oven verhit om een harde verflaag te creëren. Door deze laag is het product niet alleen gekleurd, maar ook corrosie- en weerbestendig.

Poedercoaten wordt gebruikt voor onder andere balkonhekken, stalen hekken, auto onderdelen, witgoed, radiatoren, fietsen, kantoormeubelen, staalconstructies etc.

Bij Metaalwinkel bieden we drie soorten afwerkingen voor poedercoating aan, namelijk zijdeglans, mat en fijnstructuur. Zo bieden we voor verschillende toepassingen de juiste afwerking. De zijdeglansafwerking is ideaal voor toepassingen waarbij een hoogglansafwerking gewenst is, zoals op metalen oppervlakken van auto’s en motorfietsen. De mat afwerking is meer geschikt voor toepassingen waarbij de afwerking minder glanzend moet zijn, zoals machineonderdelen. De fijnstructuur afwerking biedt een unieke textuur en esthetische afwerking, wat geschikt is voor design objecten en architectonische toepassingen.

Voor kleuren van metaal kunt u natuurlijk ook verf en metaallak gebruiken.

Meer informatie over oppervlaktebehandelingen nodig? Kijk op de pagina oppervlaktebehandelingen voor het overzicht aan behandelingen.

Bestel uw metaal en andere materialen online!

Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 – 414 83 81.