Slijpen en polijsten

Het slijpen en polijsten van metaal wordt toegepast in één proces. Slijpen wordt gebruikt voor een grove krasstructuur, het borstelen voor het krijgen van fijnere krasjes en het polijsten voor een satijn glanzende afwerking. Slijpen en polijsten wordt wordt vaak toegepast om het materiaal te verfraaien, de eigenschappen van het oppervlak te verbeteren of als voorbehandeling op een andere oppervlaktebehandeling. Door het polijsten krijgt het materiaal een glad en glanzend uiterlijk, waardoor er minder last is van aanhechting van vuil. Met name in de chemische- en voedingsmiddelenindustrie is dit belangrijk.

Slijpen wordt toegepast om ruwe metaaloppervlakken glad te maken, oneffenheden te verwijderen en de gewenste vorm te creëren. Dit proces is essentieel om de oppervlaktekwaliteit te verbeteren en de juiste toleranties te bereiken voor diverse toepassingen.

Polijsten wordt gebruikt om metalen oppervlakken een glad en glanzend uiterlijk te geven. Het proces omvat het gebruik van schuurmiddelen en polijstmiddelen om onregelmatigheden te egaliseren en de oppervlaktetextuur te verfijnen, resulterend in een spiegelachtige afwerking.

Meer informatie over oppervlaktebehandelingen nodig? Kijk op de pagina oppervlaktebehandelingen voor het overzicht aan behandelingen.

Bestel uw metaal en andere materialen online!

Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 – 414 83 81.