Plasmasnijmachine

De plasmasnijmachine is een machine om stripmetalen en metaalplaten te snijden met behulp van gas. Plasma is een gas dat door extreme verhitting deels geïoniseerd is (de atoom is geladen), waardoor de elektrische stroom kan geleiden. De plasmasnijmachine kan een bereik halen van van 16000 x 3000 mm en kan van 80 t/m 100 mm dik snijden afhankelijk van het materiaalsoort.

Het plasma snijproces maakt gebruik van een gecontroleerde boog van elektrische energie en geïoniseerd gas om door metaal te snijden.

Onze plasmasnijmachine is geschikt voor het snijden van diverse soorten metalen, zoals staal, roestvrij staal, aluminium en koper. Met deze machine kunnen we materialen van verschillende diktes en vormen snijden, met een hoge precisie en snelheid.

Het plasmasnijproces biedt tal van voordelen, zoals minimale warmtevervorming, minder nabewerking en een hoge snijsnelheid. Hierdoor kunnen we bij Metaalwinkel efficiënt werken en korte doorlooptijden realiseren voor diverse projecten.

Onze deskundige operators zorgen voor de juiste instellingen en parameters om hoogwaardige snijresultaten te garanderen. Met onze plasmasnijmachine kunnen we metalen op maat snijden en complexe vormen realiseren, waardoor we aan de specifieke behoeften van onze klanten kunnen voldoen.

Plasmasnijden meetkunde

De vrije contour die haalbaar is bij het plasmasnijden is onbeperkt. Er kan zelfs door de draaioptie van de toorts (beperkt) in 2,5D gewerkt worden. Hierdoor kan er een V-lasnaad, Y-lasnaad en zelfs een K-lasnaad voorbewerking mee gesneden worden.

Metaalbewerking is één van de specialiteiten van de Metaalwinkel. Uw materiaal professioneel op maat bewerkt “Klaar terwijl u wacht!” Doordat wij uit voorraad leveren zijn er geen lange wachttijden.

Bestel uw metaal en andere materialen online!

Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 – 414 83 81.

.