Platen knippen

Bij de Metaalwinkel begrijpen wij het belang van precisie en kwaliteit bij het bewerken van plaatmateriaal. Wanneer het gaat om platen knippen, zijn we trots te kunnen zeggen dat we beschikken over technische machines en kennis die het knippen van diverse materialen platen een stuk eenvoudiger maakt!  

Hoe worden platen geknipt?  

Platen knippen is de techniek van het nauwkeurig snijden van plaatmateriaal volgens specifieke afmetingen en specificaties. Het is van cruciaal belang voor tal van industrieën, waaronder de bouw, automobielindustrie en vele andere specialisaties waar metaal een sleutelcomponent is.  

Onze knipbanken 

Bij de Metaalwinkel maken we gebruik van meerdere knipbanken, onze hoogwaardige apparaten zijn ontworpen om plaatmateriaal met ultieme precisie en consistentie te knippen. Met scherpe messen en geavanceerde technologie biedt De Metaalwinkel ongeëvenaarde snijkwaliteit. Onze nieuwste knipbank kan lengtes tot 3100 mm knippen door staal tot 13 mm dik.  Met de knipschaar, ook wel slagschaar of plaatschaar genoemd wordt plaatmateriaal of kunststof op maat gemaakt terwijl u wacht. De afstand houder en het knipmes worden digitaal ingesteld waardoor er met hoge snelheid, braamloos en nauwkeurig gewerkt kan worden.   

Het plaatmateriaal kan in allerlei vormen worden geknipt. Er wordt een dikte van 13mm behaald tot staal met een lengte van maximaal 3100mm. Het is vrij uniek dat zulke diktes en lengtes behaald kunnen worden met een knipbank, maar hiermee zijn wel meer opties mogelijk. De knipbanken worden daagelijks gebruikt voor toepassingen als roestvrijstaal platen (keukenwanden), staalplaten, traanplaten en kunststof snel en nauwkeurig opmaat te maken.  

Welke materialen kunnen we knippen?

Onze knipbank is niet beperkt tot één type plaatmateriaal. Het kan met gemak diverse materialen knippen zoals:  

Dankzij de veelzijdigheid van onze nieuwe knipbank kunnen wij voldoen aan een breed scala aan verzoeken en specificaties van onze klanten. En deze producten op maat voor u maken!  

Door het gebruik van de knipbanken kan de Metaalwinkel seriewerk eenvoudig uitvoeren. Spoedopdrachten zijn hierdoor voor de Metaalwinkel geen probleem!

Zaagcapaciteit knipbank
  • Van 0.5 mm tot en met 13 mm dik staal
  • Tot 3100 mm lengte

Metaalbewerking is één van de specialiteiten van de Metaalwinkel. Uw materiaal professioneel op maat bewerkt “ Klaar terwijl u wacht! ” Doordat wij uit voorraad leveren zijn er geen lange wachttijden.

Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 – 414 83 81.