Lasmachine

Lassen is het verbinden van materialen door het toepassen van druk en warmte. De aangelegde las wordt door het lasapparaat vloeibaar gemaakt, waardoor de las als verbinding ingezet kan worden voor de materialen. Op deze manier worden de metalen met elkaar verbonden.

Lastechnieken

Het lassen van metaal kan met verschillende technieken worden uitgevoerd namelijk het TIG-lassen, MIG/MAG-lassen en Electrode lassen. De Metaalwinkel last alle soorten metalen voor licht en zwaar constructiewerk.

Het verschil tussen lassen en solderen is dat het materiaal van het werkstuk bij het lassen ook mee smelt. De las verbinding is dus steviger.

TIG-lassen

Bij het TIG-lassen wordt er gewerkt met een lasdraad en een lasoorts. Doordat je bij deze techniek beide handen nodig hebt vereist deze manier van lassen veel techniek. De lasoorts dient als plasmaboog dat de druk en warmte ophaalt. De lasdraad dient als toevoegmateriaal waarmee de platen worden verbonden. Met deze manier van lassen kan een nauwkeurige en nette en fijne las worden aangebracht.

Bekijk in onderstaande video hoe het TIG-lassen in zijn werk gaat.

MIG/MAG-lassen

Bij het MIG/MAG lassen wordt er gewerkt met een elektrische plasmaboog. De plasmaboog verhit het toevoegmateriaal waardoor de platen met elkaar verbonden kunnen worden.

De techniek om de las aan te brengen is bij de MIG en de MAG hetzelfde. Alleen het gebruikte gas verschilt van elkaar. Bij het MIG lassen wordt er gewerkt met Metal Inert Gas. Bij het MAG lassen wordt er gewerkt met Metal Active Gas.

Het nadeel van het werken met actieve gassen is dat het reageert met het smeltbad waardoor de kwaliteit iets terugneemt. Het Inerts gas doet dit niet, maar is daarentegen duurder.

Electrode lassen

Bij het electrode lassen wordt er niet gewerkt met gas, maar met een afsmeltende electrode. De elektrische boog wordt tegen het werkstuk aangestreken waardoor de electrode smelt en de materialen verbonden kunnen worden. De gesmolten electrode bevat het toevoegmateriaal.

 

Metaalbewerking is één van de specialiteiten van de Metaalwinkel. Uw materiaal professioneel op maat bewerkt “Klaar terwijl u wacht!” Doordat wij uit voorraad leveren zijn er geen lange wachttijden.

Bestel uw metaal en andere materialen online!

Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 – 414 83 81.